Wielkanocne propozycje
W sobotę 13.04.2019 mieliśmy przyjemność gościć w Galerii Rondo Wiatraczna w Warszawie gdzie znajduje się sklep SPOŁEM a w nim przygotowywaliśmy potrawy wielkanocne z naszych wspaniałych gotowych półproduktów jakimi są grzyby w zalewie solankowej.
Zostaliśmy bardzo mile przyjęci przez kierownika sklepu jak i klientów którzy wykazali ogrom zainteresowania naszymi produktami o czym świadczy wysoka sprzedaż naszych produktów w zalewie solankowej i nic w tym dziwnego gdyż pokazaliśmy że można zrobić pyszne i niestandardowe danie w 20 min. Nasze gotowe półprodukty idealnie sprawdzają się w kuchni tradycyjnej , nowoczesnej czy wegańskiej, są idealną alternatywą dla ludzi z pasją szukających nowych rozwiązań a jednocześnie zwracając uwagę na jakość produktu. Mieliśmy okazję poznać Was naszych klientów których namawiać do zakupu nie musieliśmy jedynie podpowiedzieć co można zrobić z naszych grzybków 🙂 Ogromnie się ciesze iż moja propozycja na jajka wielkanocne zrobiła furorę ale i makaron w sosie z kurkami i risotto borowikowe cieszyły się uznaniem. Sukces odniosły także marynaty które swoją delikatnością i smakiem kusiły z każdym kęsem 🙂
Podsumowując chciałabym bardzo podziękować za każde dobre słowo , za uścisk dłoni , za wymianę spostrzeżeń i wielką motywację do dalszej pracy gdyż jesteśmy pewni iż nasze produkty są najlepsze i spełniają Państwa potrzeby.
A tera przepis na risotto borowikowe
- Borowik w zalewie solankowej ,kostka bądź cały 400g
- ryż opcjonalnie 1 torebka na 2-3 osoby
- 2 łyżki masła
- cebulka , czosnek , pietruszka
- 1 l. bulionu ( kostka rosołowa rozpuszczona w wodzie )
Na patelni rozpuścić masełko dodać cebule i czosnek , smażyć na wolnym ogniu , miedzy czasie odcedzić borowika z zalewy solankowej i przelać wodą , pokroić i dodać na patelnie chwile smażyć razem .Dodać ryż podlewając bulionem dusić na małym ogniu ok. 20 min. , doprawić solą pieprzem i posiekaną natką pietruszki.
Przygotowywaliśmy także jajka faszerowane kurkami z zalewy solankowej oraz makaron z sosem z kurek który znajdziecie Państwo we wcześniejszym wpisie TU .
JAJKA FASZEROWANE KURKAMI
– 5 jajek gotujemy na twardo , przekroić na pół i wyciągnąć żółtko, w misce rozdrobnić widelcem , odstawić
– Pieprznik Jadalny czyli naszą Kurkę w zalewie solankowej : odsączamy na durszlaku z zalewy , przepłukujemy wodą zimną .
– cebulkę i ząbek czosnku drobno siekamy i smażymy na masełku , po chwili dodajemy nasze grzybki przepłukane i smażymy ok 15-20 min na wolnym ogniu , podlewając wodą . Gdy będą miękkie dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą , pieprzem .
– Łączymy żółtka ugotowane i przestygnięte kurki ze sobą i dodajemy 2 łyżki jogurtu naturalnego.
Masę wkładamy do połówek jajek i gotowe 🙂
Moja ostatnia propozycja to jajecznica z kurkami 🙂
Kurki z zalewy solankowej dusimy na masełku z cebulką ok 10 min, jajka roztrzepać mocno widelcem , doprawić solą i pieprzem dodać łyżkę śmietany 18 %, , wlewamy na patelnię i na bardzo wolnym ogniu smażymy mieszając ok 7 min. Tak przygotowana jajecznica zaskoczy Państwa bliskich .
Życzymy Smacznego i pysznych , zdrowych wesołych świat Wielkanocnych.
Małgorzata Stryjecka
Dodaj komentarz