Rozpoczynamy sezon grzybowy 2020! :)
Po ostatnich deszczowych dniach, w naszych lasach pojawiają się już piękne grzyby 
Zatem rozpoczynamy sezon grzybowy 2020! 
Mamy znów okazję doceniać piękno, smak i wartości odżywcze tych niesamowitych darów lasów. Dlaczego ich tak cenimy?
-
Grzyby to naturalne źródło witamin. Obfitują w witaminy z grupy B. Zawierają również wit. C, D2 oraz E
-
Grzyby to także źródło składników mineralnych. Głównym pierwiastkiem w nich występujący jest potas. Zawierają również żelazo, wapń, fosfor, jod, selen oraz sole magnezu.
-
Są źródłem dobrze przyswajalnego białka oraz błonnika pełniącego ważną rolę w procesie trawienia
-
Są niskokaloryczne
-
Posiadają wyjątkowe walory smakowe, wzbogacając wiele potraw
-
Są piękne z natury
Dodaj komentarz