Zastosowanie w tradycyjnej kuchni owoców i grzybów.
Każda pora roku rządzi się swoimi prawami -zima to okres kiedy w kuchni chętnie sięgamy po pachnące lasem aromatyczne mrożonki czy suszone grzyby jak i marynaty. Dzięki takim rozwiązaniom możemy się cieszyć smakowitym sosem z kurek czy pysznym domowym kompotem cały rok. W naszych lasach możemy spotkać ponad 20 jadalnych gatunków grzybów których wielką zaletą jest to ,że są bardzo uniwersalne w kuchni .
Grzyby mrożone , suszone czy w zalewie solankowej doskonale sprawdzają się do sosów, zup, pierogów, krokietów, dań tradycyjnych jak i nowoczesnych . Naturalne i zdrowe które są źródłem witamin , białka, błonnika, przeciwutleniaczy, składników mineralnych , pochodzące prosto z naszych Polskich lasów grzyby możemy wykorzystywać w codziennej diecie.
Dzięki naszej firmie Muszyński – Leśne Cymesy Muszyński Waldemar która oferuję Państwu bogaty wybór grzybów marynowanych , w zalewie solankowej , mrożonych ale także wiele rodzajów owoców leśnych : malin, jagód, borówki amerykańskiej ,truskawki. Mrożone owoce to w pełni naturalne produkty które zachowują walory smakowe , wartość odżywczą i witaminy przez cały rok.
Codziennie powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiedniej dawki owoców i warzyw , jedną z nich może być kompot , koktajl z mrożonych owoców, jagodzianki , kisiel , pierogi z ulubionym owocem. . Idealnie nadają się do ciast i deserów nadając im wyjątkowy smak.
Doceńmy walory naszych regionalnych produktów w kuchni gdzie możemy puścić wodze fantazji i stworzyć tradycyjne danie jak i nowoczesne które zaskoczą pozytywnie domowników jak i specjalnych gości .
Dodaj komentarz