Borowik Szlachetny w zalewie solankowej Cały 400g Eko
29.00 zł
Borowik szlachetny w zalewie solankowej został poddany obróbce blanszowania co pozwala nam bezpośrednio po odsączeniu z zalewy solankowej dodania go do zup, sosów, duszenia i marynowania. Borowik szlachetny, dzięki swojemu aromatycznemu zapachowi oraz smacznemu miąższowi stanowi świetny dodatek do zup i sosów, które z kolei stanowią świetny dodatek do makaronów, ryżu, kaszy i mięs. Każdy wytrawny smakosz doceni jego smak i zapach w potrawach prowansalskich, wiedeńskich oraz polskich takich jak bigos, uszka do barszczu czy pierogi.
Sposób przygotowania :
1.należy odlać zalewę (można przepłukać ale niekoniecznie wg.uznania) i wrzucić grzyby na patelnię .
2.po odparowaniu wody należy dodać masła lub olej, cebulę, czosnek (wg. preferencji )
3.dodajemy opcjonalnie w zależności co chcemy przygotować :jajka, śmietanę, zioła, i mamy gotowe danie w postacie jajecznicy , sosu , podstawę zupy czy zapiekanki .
- Opis
Opis
Borowik szlachetny (Boletus edullis) blanszowany w zalewie solankowej EKO
Wartości odżywcze borowika szlachetnego w zalewie solankowej:
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna |
201kJ/48kcal |
Tłuszcz |
0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
<0,1 g |
Węglowodany |
7,5 g |
w tym cukry |
<7,5 g |
Błonnik |
3,2 g |
Białko |
1,3 g |
Sól |
<0,01 g |